<strong>DEMONTERER ANLEGG:</strong> Nord-Korea er angivelig i ferd med å demontere deler av dette rakettanlegget i Sohae, men amerikansk etterretning tror landet produserer én til to interkontinentale missiler ved et annet anlegg. Foto: Airbus Defense &amp; Space/38 North / AP / NTB scanpix
DEMONTERER ANLEGG: Nord-Korea er angivelig i ferd med å demontere deler av dette rakettanlegget i Sohae, men amerikansk etterretning tror landet produserer én til to interkontinentale missiler ved et annet anlegg. Foto: Airbus Defense & Space/38 North / AP / NTB scanpix Vis mer

USA tror Nord-Korea utvikler nye missiler

Amerikansk etterretning tror Nord-Korea er i ferd med å utvikle nye missiler, skriver Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kilder med kjennskap til etterretningsinformasjonen, opplyser til avisen at det trolig utvikles minst ett interkontinentalt missil av typen Hwasong-15 ved et anlegg i Sanumdong i utkanten av hovedstaden Pyongyang.

Det var ved dette anlegget Nord-Koreas første interkontinentale missil med en rekkevidde til å nå USA ble produsert, det ene av dem en Hwasong-15.

Amerikansk etterretning mener at satellittbilder fra Sanumdong kan tyde på at ett eller to missiler av samme type nå er i produksjon.

- Ingen atomtrussel

Dette skjer halvannen måned etter at president Donald Trump møtte Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore og de to ble enige om å starte forhandlinger om nordkoreansk nedrustning.

Trump hevdet etter møtet at Nord-Korea ikke lenger utgjorde noen atomtrussel, men ble korrigert av sin egen utenriksminister.

- Alle kan nå føle seg mye tryggere enn den dagen jeg inntok presidentkontoret. Nord-Korea utgjør ikke lenger noen atomtrussel, skrev Trump på Twitter etter hjemkomsten fra Singapore.

Anriker uran

- De produserer fortsatt spaltbart materiale, medga utenriksminister Mike Pompeo under en høring i Senatets utenrikskomité noen ukser senere.

Han viste til rapporter om at nordkoreanerne angivelig driver anrikning av uran ved et hemmelig anlegg i Kangson.

Dersom Nord-Korea skulle være i ferd med å produsere flere Hwasong-15-missiler, innebærer ikke det i seg selv at landet utvider sin militære kapasitet, understreker Washington Posts kilde.

Nord-Korea har samtidig ødelagt sitt anlegg for atomprøvesprengninger i Pyonggye-ri og er ifølge amerikansk etterretning nå også i ferd med å demontere et testanlegg for motorer ved et rakettanlegg i Sohae.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer