Krigen i Syria

USA tror Syria planlegger nytt kjemisk angrep

Det hvite hus sier de har mulig bevis for at Syria forbereder et nytt angrep.

SYRIA: Barn blir behandlet etter et gassangrep i Syria i april. Ifølge Det hvite hus planlegger Syria et nytt gassangrep i landet. Foto: AFP / NTB Scanpix
SYRIA: Barn blir behandlet etter et gassangrep i Syria i april. Ifølge Det hvite hus planlegger Syria et nytt gassangrep i landet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pressetalsmann Sean Spicer ved Det hvite hus sier USA har mulig bevis for at Syria forbereder enda et angrep med kjemiske våpen.

Spicer sier mandag at USA har avdekket det som kan være forberedelser til et kjemisk angrep i regi av syriske myndigheter, og at det sannsynligvis kan føre til massedrap på sivile, inkludert barn. Han spesifiserer ikke konkret hva USA har funnet ut.

Han sier det er observert handlinger av samme art som ble sett i forkant av angrepet 4. april, et angrep Trump-administrasjonen klandret Syrias president Bashar al-Assad for.

Minst 92 personer, inkludert 30 barn, døde ifølge Human Rights Watch (HRW) av eksponering for saringass i angrepet mot den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen. USA svarte med rakettangrep mot en syrisk flybase.

Syria avviser å ha brukt gass i angrepet.

Mandag advarer Spicer om at Assad og hans hær vil betale en høy pris om de gjennomfører et nytt massedrapsangrep med kjemiske våpen.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer