- USA truer fredsarbeidet

USA fortsetter å bombe i Afghanistan, på tross av interimsregjeringens bønn om bombestans. Bombingen ødelegger for fredsarbeidet og er farlig for soldatene som deltar i de fredsbevarende operasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

40 mennesker ble drept, 60 såret og 25 hjem ødelagt da USA bombet landsbyen Naka i Paktika-provinsen natt til fredag, melder Afghan News Network Services. Dette skjedde en snau uke etter at 60 mennesker ble drept da de var på vei til innvielsesseremonien for den nye interimsregjeringen.

Interimsregjeringens leder, Hamid Karzai, har flere ganger bedt USA om å avslutte bombingen, men blir ikke hørt.

Krav om at USA skal søke om nye bombeangrep, ignoreres fra amerikansk side. Eksperter mener dette kan skade fredsarbeidet.

Farlig

Afghanistan-ekspert ved Institutt for fredsforskning, Kristian Berg Harpviken, mener USAs fortsatte bombing er ødeleggende.

- Det er forferdelig farlig. Interimsregjeringen er svært skjør, og tåler ikke slik undergravelse og ydmykelse som USA nå utsetter dem for ved å ignorere oppfordringene fra afghanske myndigheter. De framstår som marionetter for USA, noe som svekker deres posisjon. Det kan lett rakne , sier han.

Fra amerikansk side hevdes det at de sist bombede områdene er gjemmesteder for Taliban-ledere. Dette avvises fra beboerne i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer