USA: Tvillingjenter (15 mnd) døde etter å ha blitt funnet i varm bil

Politiet etterforsker hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To tvillingjenter på 15 måneder døde i går etter å ha blitt funnet i baksetet av en overopphetet bil i Georgia i USA.

Ifølge den amerikanske TV-kanalen WTVM skal naboer ha oppdaget de to jentene torsdag. Bilen sto parkert utenfor en leilighet i Carroll County.

Politiet ble tilkalt og fant ungene i armene på mennesker som forsøkte å kjøle dem ned med vann og is.

Like etter ble de to jentene kjørt til sykehus der de ble bekreftet omkommet.

Politiet etterforsker nå hendelsen. Jentenes far er allerede tatt inn til avhør. Moren skal ha befunnet seg i storbyen Atlanta, men er nå hjemme igjen.

Minst 28 barn har dødd som følge av å ha blitt sittende igjen i varme biler siden 1995, skriver nyhetskanalen WXIA.

I midten av juni døde en treåring i en overopphetet bil i Houston i USA.

Gutten skal selv ha satt seg i bilen, uten at noen merket det. Da han senere prøvde å komme seg ut av bilen igjen, klarte han det ikke.

- Vi ønsker å minne alle om at økende sommertemperaturer kan resultere i en høyere risiko for heteslag, som igjen kan føre til hjerneskade og død hos barn som blir sittende i varme biler, uttalte en talsmann for det lokale brannvesenet i forbindelse med hendelsen.

VARMT: I sommersola blir det fort veldig varmt inni parkerte biler. Derfor er det viktig å reagere raskt dersom du oppdager barn eller dyr som sitter i slike. Her får du tips til hva du skal gjøre. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer