Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA, Tyskland, Frankrike og Canada mener Russland ga grønt lys for spion-forgifting

USA, Tyskland, Frankrike og Canada gir uttrykk for «full tillit» til Storbritannias syn om at den russiske stat godkjente forgiftingen av Sergej Skripal.

SIKTET: Ruslan Boshirov og Alexander Petrov er siktet for nervegiftangrepet mot Sergej Skripal og datteren hans. Foto: Metropolitan police
SIKTET: Ruslan Boshirov og Alexander Petrov er siktet for nervegiftangrepet mot Sergej Skripal og datteren hans. Foto: Metropolitan police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire landene samt Storbritannia opplyser også at de er fullstendig overbevist om at drapsforsøket på den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i Salisbury med nesten full sikkerhet ble godkjent på et høyt nivå i den russiske regjeringen.

- Vi har full tillit til den britiske vurderingen, og til at denne operasjonen med nesten sikkerhet ble godkjent på et høytstående regjeringsnivå, heter det i uttalelsen.

Det fremkommer i en felles uttalelse fra de fem landene i London torsdag ettermiddag, i forkant av et møte britene har innkalt til i FNs sikkerhetsråd i New York for å presentere nye opplysninger i saken.

Storbritannias statsminister Theresa May sa onsdag at britisk påtalemyndighet har sterke bevis for at to navngitte russiske agenter fra den militære etterretningsorganisasjonen GRU utførte nervegiftangrepet.

- Gårsdagens kunngjøring fra May styrker ytterligere vår hensikt om at vi fortsatt må stå sammen for å avverge fiendtlige aktiviteter i regi av utenlandske etterretningsnettverk på våre territorier, opprettholde forbud mot kjemiske våpen, beskytte våre borgere og forsvare oss fra alle former for ondsinnet statlig aktivitet rettet direkte mot oss og våre samfunn, skriver de fem landene i sin uttalelse.

Kremls talsmann Dmitrij Peskov avviste torsdag anklagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!