Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA-utsendinger møtte Dalai Lama

Møtet kan ifølge diplomater skape irritasjon i Kina.

Foto: AFP PHOTO/MICHAL CIZEK
Foto: AFP PHOTO/MICHAL CIZEK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Framtredende representanter for USAs president Barack Obama har møtt tibetanernes leder Dalai Lama. Møtet kan ifølge diplomater skape irritasjon i Kina.

Tre utsendinger fra Det hvite hus i Washington var mandag på besøk ved den tibetanske eksilregjeringens hovedkvarter i Dharamshala i Nord-India. En talsmann for regjeringen Lama bekreftet at de tre hadde møtt Dalai Lama, uten å si noe om innholdet i samtalene.

Kina betrakter Dalai Lama som en plagsom og i verste fall farlig separatist. Regjeringen i Beijing forsøker å bruke sin innflytelse til å få utenlandske ledere - blant dem Obama - til la være å møte den tibetanske lederen.

Men siden George H.W. Bush tok imot Dalai Lama i 1991, har alle amerikanske presidenter holdt slike møter. Disse møtene er uten unntak blitt fordømt i krasse ordelag av regjeringen i Beijing.

Barack Obama skal etter planen avlegge sitt første statsbesøk i Kina i november i år. Kina erklærte i 1951 Tibet som del av folkerepublikken, og Dalai Lama flyktet til India i 1959 etter at et tibetansk opprør var slått ned.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media