14 EU-land og USA med reaksjon mot Russland:

USA utviser 60 russiske diplomater og stenger det russiske konsulatet i Seattle

Som svar på giftangrepet i Storbritannia.

VISER UT RUSSERE: Donald Trump utviser 60 russiske diplomater og legger ned konsulatet i Seattle som et svar på giftangrepet på Sergej Skripal og hans datter i Storbritannia. Russland anklages for å stå bak angrepet. Foto: AFP / Nicholas Kamm / NTB scanpix
VISER UT RUSSERE: Donald Trump utviser 60 russiske diplomater og legger ned konsulatet i Seattle som et svar på giftangrepet på Sergej Skripal og hans datter i Storbritannia. Russland anklages for å stå bak angrepet. Foto: AFP / Nicholas Kamm / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA utviser 60 russiske diplomater og stenger det russiske konsultatet i Seattle, melder Washington Post.

Ordren kommer fra president Donald Trump som en reaksjon mot Russland etter giftangrepet i Salisbury i Storbritannia. Russland nekter for å stå bak angrepet.Samtidig kommer nyheten om at til sammen 14 EU-land utviser russiske diplomater som svar på giftangrepet.

Blant landene som utviser diplomater er Tyskland, Polen og Danmark. Der Tyskland utviser fire russiske tjenestemenn, velger Danmark å sende ut to, ifølge utenriksminister Anders Samuelsen.

Ytterligere tiltak

I 16.30-tiden i dag ble det også kjent at Sverige velger å utvise en russisk diplomat.

- Mordforsøket i Salisbury er større enn et bilateralt spørsmål mellom Storbritannia og Russland. Det er en ytterligere utfordring av det internasjonale regelverket fra russisk side, sier den svenske statsministeren Stefan Löfven til Aftonbladet.- Ytterligere tiltak, inkludert nye utvisninger innenfor et felles EU-rammeverk, kan ikke utelukkes de nærmeste dagene og ukene, kunngjorde EU-president Donald Tusk, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer