USA utviste popstjerne

USA utviste onsdag popmusikeren Cat Stevens, til protester fra blant andre Storbritannias utenriksminister Jack Straw.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter hevder at Stevens, som i 1977 konverterte til islam og skiftet navn til Yusuf Islam, er knyttet til terrorisme.

Tirsdag ble han nektet innreise i USA, etter at amerikanske luftfartsmyndigheter omdirigerte et United Airlines-fly på vei fra London til Washington til en flystripe i Maine.

Etter et døgn i forvaring ble han onsdag kveld fulgt om bord i et fly til London av sikkerhetsagenter på Dulles International Airport i Washington.

Straw protesterte

Britiske myndigheter protesterer mot USAs behandling av den tidligere popstjernen, som på 1970-tallet solgte millioner av plater og hadde stor suksess med låter som «Morning has Broken», «Peace Train» og «Moonshadow».

Storbritannias utenriksminister Jack Straw tok onsdag saken opp med sin amerikanske kollega Colin Powell i New York, og sa at anklagen mot Yusuf Islam var grunnløs.

- Utenriksministeren tok opp Cat Stevens-hendelsen med Colin Powell og sa at dette ikke skulle ha skjedd, sa en talsmann for Straw.

Britiske sikkerhetskilder avviste også at 57-åringen, som nyter stor respekt blant muslimer verden over, kan knyttes til terrorisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer