USA-valg mot avgjørelse

Tallahassee: Kjennelsene om forhåndsstemmer i Florida blir forsinket til kl 20:00. Den ene dommeren er ikke klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dommere i Florida var ventet å kunngjøre sine kjennelser om forhåndsstemmer klokka 18.30 norsk tid. Da tida var inne, viste det seg at den ene av dommerne ikke var ferdig. Beslutningene som kan avgjøre presidentvalget i USA, ventes kl. 20:00 eller 20:15, melder CNN.

Dommerne Nikki Clark i fylket Seminole og Terry Lewis i Martin har besluttet å kunngjøre sine kjennelser samtidig.

Det var demokratiske velgere i de to fylkene som anla sak for å få alle forhåndsstemmene kjent ugyldig etter at det ble kjent at republikanerne i ettertid hadde fått lov å påføre riktige datoer på søknadene fra republikanske velgere, som ellers ville fått sine stemmer forkastet.

Dersom alle forhåndsstemmene i en eller begge fylkene blir forkastet, vil visepresident Al Gore ha fått flest stemmer i Florida og kunne vinne presidentvalget. Årsaken til det er at flertallet av forhåndsstemmene i fylkene er fra republikanere. Uansett vil den tapende part anke kjennelsen.

Samtidig ventet Gores advokater på at Floridas høyesterett kunngjør sin kjennelse om omstridte stemmer som ikke er talt opp. En lavere rettsinstans avviste Gores forsøk på å få stemmene talt opp.

(Dagbladet.no,NTB-Reuters)

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

SPENT: Al Gore vinket til pressen da han bega seg inn i Det hvite hus i dag. Foto: SCANPIX/AP