USA varsler plan for stenging av Guantanamo

Det opplyser Det hvite hus onsdag.

STENGING:  USA vasler stenging av Guantanamo Bay, Cuba Foto: Paul Hennessy/Polaris
STENGING: USA vasler stenging av Guantanamo Bay, Cuba Foto: Paul Hennessy/Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obamas administrasjon er i ferd med å fullføre en plan for stenging av Guantanamo-fengslet på Cuba.

Det opplyser Det hvite hus onsdag. Talsmann Josh Earnest sier at stengingen av fangeleiren skjer av hensyn til nasjonens sikkerhet og er en prioritering for Obama.

Regjeringen er nå i sluttfasen av en plan som vil stenge Guantanamo-fengselet, ifølge Earnest.

Obama lovet å stenge fangeleiren straks etter at han ble innsatt i januar 2009. Det har han ikke klart, delvis på grunn av politisk, juridiske og diplomatiske hindringer - samt problemer med å finne ut hvor fangene skal slippes fri.

Fangeleiren på Guantanamo ble opprettet som følge av invasjonen av Afghanistan som fulgte i kjølvannet av terrorangrepet mot New York og Washington 11. september 2001.

Fangene får ikke prøve sine saker for en domstol, og noen av dem har sittet innesperret i over ti år. USA har høstet sterk internasjonal kritikk for fangebehandlingen i Guantanamo-leiren, og kritikere både i og utenfor USA har kalt den en skamplett.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer