USA vender Jacko ryggen

Michael Jacksons landsmenn har vendt ham ryggen. Mens han har solgt fire millioner billetter og omsatt for én milliard på sin «History»-turné verden over, skuler den jevne amerikaner stygt på Jacko etter pedofili-anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så ille går det for Jackson i hans elskede hjemland at han helt og fullt har sluttet å turnere der.

Salgstallene som offentliggjøres i denne ukes utgave av bransjebladet Billboard er også svært betegnede for situasjonen. Etter to måneder i salg har Jackos nye album «Blood On The Dancefloor» med nød og neppe klart å selge til gullplate, det vil si 500000. Samtidig mottar popkongen sitt amerikanske platina-album nummer 25 for det 15 år gamle «Thriller»-albumet, det vil si 25 millioner solgte plater og med det tidenes mest solgt album.

Trist Jacko

- At hans landsmenn ikke vil ha ham gjør Michael svært trist, sier Jacksons tunisiske manager, Tarak Ben Ammar, i et intervju med den franske avisa Liberation. Pedofili-anklagene som har forfulgt Jacko i flere år nå er den konkrete årsaken til at det amerikanske publikum svikter Jackson.

Jacko er aldri dømt for å ha tuklet med sine mange småguttvenner, men det hjelper ikke så lenge han er skyldig i folks øyne.

Tar ikke av

Her hjemme er det heller ikke noe skrikende massehysteri etter Jackson for tida. Det er ennå mengder av billetter igjen til tirsdagens konsert på Valle Hovin. Likefullt har hans «History»-turné vært en dundrende suksess siden åpningen i Praha i september i fjor. Fram til avslutningen av den første delen av turneen på Hawaii i januar så 2,2 millioner mennesker showet. Siden åpningen av den andre delen i Bremen i mai har ytterligere et par millioner betalt penger for å oppleve popkongen.