- USA verre trussel enn Iran og Nord-Korea

Flere europeere ser på USA som en større trussel enn Iran og Nord-Korea til sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere europeere ser på USA som en større trussel mot global stabilitet enn Iran og Nord-Korea til sammen, viser en ny meningsmåling.

Ifølge målingen som er gjort for Financial Times, mener 32 prosent av 5.000 spurte i fem europeiske land - Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland, at USA er den største trusselen mot stabiliteten i verden.

Neste land på lista er Kina, som 19 prosent oppfatter som den farligste trusselen. Dernest følger Iran med 17 prosent, Irak med 11 prosent, Nord-Korea med 9 prosent og Russland, som 5 prosent mener er farligst.

Financial Times skriver at tallene lå jevnt på samme nivå i månedlige målinger mellom juli 2006 og juni i år. Mellom 28 og 38 prosent så på USA som den verste trusselen mot freden.

I USA derimot oppfatter en firedel av de spurte Nord-Korea som den farligste trusselen. 23 prosent ser på Iran som verst, 20 prosent Kina og USA selv 11 prosent.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer