USA vil beholde Assads hær

USA har lært av sine feil i Irak. Regjeringsstyrkene i Syria bør ikke splittes opp når president Bashar al-Assad må gå av, mener USAs forsvarsminister, Leon Panetta.

HUSKER IRAK: Forsvarsministeren i USA, Leon Panetta, vil ikke gjenta marerittet fra Irak i Syria. Han ønsker ikke å oppløse hæren når president Bashar al-Assad faller. FOTO: Getty Images
HUSKER IRAK: Forsvarsministeren i USA, Leon Panetta, vil ikke gjenta marerittet fra Irak i Syria. Han ønsker ikke å oppløse hæren når president Bashar al-Assad faller. FOTO: Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er viktig når Assad går av - og han kommer til å gå av - å forsøke å opprettholde stabiliteten i landet, sier Leon Panetta til CNN.

Han mener det er viktig å holde de militære styrkene, politiet og andre sikkerhetsorganisasjoner samlet når regimet faller.

- Håpet må være at syrerne da beveger seg i retning av et demokratisk styre. Det er selve nøkkelen, sa forsvarsministeren, som snakket med CNN mens han var på besøk i Tunisia.

- Unngå samme feil At daværende president George W. Bush og hans regjering oppløste Iraks sikkerhetsstyrker etter den USA-ledede invasjonen i 2003, var en av de utløsende årsakene til den blodige borgerkrigen som fulgte.

- Det er svært viktig at vi ikke gjør de samme feilene som i Irak, sier ministeren på spørsmålet om hva som bør gjøres med hæren i Syria.

Panetta har tidligere omtalt det syriske regimets angrep mot egen befolkning som «spikeren i kista» for president Assad.

- Jeg er sikker på at innerst inne vet Assad at han er i vanskeligheter, og det er bare et tidsspørsmål før han må gå av. Jeg mener at hvis han ønsker å beskytte seg og familien sin, bør han forsvinne snarest mulig, sa Panetta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer