USA vil deportere hundrevis av bosniere

Appellerer til bosniere verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA planlegger å deportere hundrevis av bosniere som var involvert i krigsforbrytelser under krigen på Balkan på begynnelsen av 1990-tallet.

Amerikansk immigrasjonsmyndigheter har alt identifisert 300 bosniere som de tror har skjult sin delaktighet i krigsforbrytelser, men tjenestemenn tror det kan være snakk om dobbelt så mange, skriver The New York Times.

Srebrenica Ifølge avisa er 150 bosniere alt øremerket for deportasjon, etter å ha blitt knyttet til massakren i Srebrenica der 8 000 muslimske menn og gutter ble drept av bosniske serbere i løpet av fem dager sommeren 1995.

Amerikanske myndigheter får tilgang til stadig flere dokumenter fra Bosnia, som bidrar til å kaste lys over fortida til mange av dem som flyktet til USA under og rett etter krigen på Balkan.

- Til mer vi graver, til flere dokumenter finner vi, sier historikeren Michael MacQueen som arbeider for amerikanske immigrasjonsmyndigheter.

Tidligere soldater Mange av dem som nå har havnet i søkelyset, har en fortid som soldater under krigen. Blant dem som nå kan bli utvist er en fotballtrener i Virginia, en platearbeider i Ohio og fire kasinoansatte i Las Vegas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.