Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA vil ha landsdekkende tilbakekalling av biler

USAs byrå for bilsikkerhet ber det japanske selskapet Takata om å utvide tilbakekallingen av kollisjonsputer til å gjelde hele USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har millioner av kollisjonsputer fra Takata Corp, som er installert i biler fra ti ulike bilprodusenter, blitt tilbakekalt på regionalt nivå. Tilbakekallingen gjaldt da i varme og fuktige områder i USA.

Nå ber byrået som fører tilsyn med bilbransjen om at tilbakekallingen utvides til hele landet. Det skjer på bakgrunn av en ulykke i delstaten North Carolina.

- Vi vil starte en prosess med både Takata og bilprodusentene for å tvinge dem til å tilbakekalle alle berørte biler, heter det i en uttalelse fra lederen i den amerikanske trafikksikkerhetsadministrasjonen NHTSA, David Friedman.

Ifølge NHTSA bør nå biler produsert av Honda, Mazda, Ford, Chrysler og BMW bli tilbakekalt. Tidligere har også biler produsert av General Motors, Nissan og Toyota vært rammet av feilen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling