USA vil ha med seg ni andre land for å bekjempe IS

Vil ha militærkoallisjon.

MØTE: USAs utenriksminister John Kerry har bedt Storbritannia og åtte andre land om å bidra i en koalisjon for å bekjempe islamistgruppen Den islamske staten (IS). Her er han sammen med Storbritannias statsminister David Cameron på NATO-toppmøtet i Wales. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix
MØTE: USAs utenriksminister John Kerry har bedt Storbritannia og åtte andre land om å bidra i en koalisjon for å bekjempe islamistgruppen Den islamske staten (IS). Her er han sammen med Storbritannias statsminister David Cameron på NATO-toppmøtet i Wales. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA oppfordrer ti land til å bidra i en militærkoalisjon for å bekjempe islamistgruppen Den islamske staten (IS). USAs utenriksminister John Kerry holdt et møte med de ni landene under NATO-toppmøtet i Newport i Wales. På møtet deltok representanter fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Danmark, Tyrkia, Polen, Canada og Australia.

Kerry sier det ikke er aktuelt for koalisjonen å gå inn med bakkestyrker, men sier landene i koalisjonen vil bidra for å bekjempe trusselen IS utgjør.

-Facisme KrF-leder Knut Arild Hareide sier Norge må være beredt til å sende militære styrker for å bekjempe IS.

- Dersom FNs sikkerhetsråd ber verdens nasjoner om å ta et oppgjør med IS, så må Norge ta sin del av ansvaret. Om nødvendig må vi bidra med militære krefter, forutsatt at det ligger et FN-mandat i bunnen, sa Hareide da han åpnet KrFs landsstyremøte fredag.

Salen reagerte med applaus. Hareide tok et kraftig oppgjør med IS.

- De hogger hender og de hogger halser. De gir folk valget mellom å konvertere til en annen religion eller å dø. Dette er fascisme forkledd som religion, sa partilederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer