Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA vil ha nye sanksjoner mot Nord-Korea

USA har formelt anmodet om en avstemning i FNs sikkerhetsråd mandag for å pålegge Nord-Korea nye sanksjoner.

BOMBE: Nordkoreanske myndigheter publiserte søndag dette bildet som angivelig viser landets leder Kim Jong-un idet han inspiserer en hydrogenbombe som blir lastet inn i en rakett. Foto: AP / NTB scanpix
BOMBE: Nordkoreanske myndigheter publiserte søndag dette bildet som angivelig viser landets leder Kim Jong-un idet han inspiserer en hydrogenbombe som blir lastet inn i en rakett. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltakene i USAs forslag om en FN-resolusjon innebærer blant annet et forbud mot å eksportere olje til Nord-Korea og at FN-land ikke skal ansette nordkoreanske gjestearbeidere. Arbeiderne sender ofte mesteparten av lønnen sin hjem.

Ifølge diplomatiske kilder er Russland og Kina imot de aller fleste punktene i forslaget fra USA. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har uttalt at det er for tidlig å diskutere en avstemning i Sikkerhetsrådet om nye sanksjoner mot Nord-Korea.

Som permanente medlemmer av Sikkerhetsrådet har både Russland og Kina vetorett.

Formålet med sanksjonene er å presse Nord-Korea til å stanse sine programmer for utvikling av atomvåpen og langtrekkende raketter.

Søndag gjennomførte det lukkede regimet sin sjette og hittil mest kraftfulle atomprøvesprenging.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!