USA vil ha svar fra FN neste uke

USA kommer neste uke til å legge fram et resolusjonsforslag for FNs sikkerhetsråd som skal gi grønt lys for et angrep mot Irak, uten at det står i klartekst i resolusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ventet at resolusjonsforslaget blir presentert tirsdag, og USA vil peke på at Irak fikk en siste sjanse til å avvæpne i FN-resolusjon 1441 som ble vedtatt i november.

Men for å få de fire andre vetomaktene i Sikkerhetsrådet med på forslaget, vil USA bare gjenta truslene om «alvorlige konsekvenser», og utelate en spesifikk trussel om å gå til krig, skriver avisen New York Times fredag.

Like fullt er hensikten med en ny resolusjon å få internasjonal godkjennelse for et angrep, skriver avisen.

- Diskusjonsklubb

President George W. Bush sa torsdag at han fortsatt har tro på at Sikkerhetsrådet har sterk nok «ryggrad» til å konfrontere Irak.

- !Når alt er sagt og alt er gjort, vil ikke de frie nasjonene gå med på at FN forsvinner inn i historien som en ineffektiv, irrelevant diskusjonsklubb, sa han.

Bush synes ikke å være så bekymret for at det amerikanske forslaget kan bli stanset av ett eller flere av de faste medlemslandene i Sikkerhetsrådet. Denne manglende bekymringen kan bunne i at han både offentlig og privat har gitt uttrykk for at USA vil gå til krig uten FN som seremonimester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer