Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA vil ha tak i Osamas enker

Kan sitte på viktige opplysninger.

SØKER OSAMAS ENKER: USAs president Barack Obama, her sammen med sin sikkerhetsrådgiver Tom Donilon, ønsker tilgang til Osama bin Ladens tre enker. Foto: Pete Souza/Det Hvite Hus/AP/Scanpix
SØKER OSAMAS ENKER: USAs president Barack Obama, her sammen med sin sikkerhetsrådgiver Tom Donilon, ønsker tilgang til Osama bin Ladens tre enker. Foto: Pete Souza/Det Hvite Hus/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA ønsker tilgang til de tre enkene etter Osama bin Laden og eventuell informasjon de etterlot seg etter raidet mot Osama bin Ladens hus i Abottabad i Pakistan.

Det uttalte Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Tom Donilon i et intervju med NBC.

De tre enkene er regnet for å være i pakistanske myndigheters varetekt sammen med flere barn som befant seg i bin Ladens hus, skriver nyhetsbyrået AP.

De amerikanske styrkene tror at de tre kvinnene kan være med på å avgjøre om påstandene om at Pakistan skal ha holdt bin Laden skjult er sanne.

Det er også ventet at de tre kvinnene kan kaste lys over livet Osama bin Laden levde innenfor murene av oppholdsstedet i Abottabad og hans bevegelser siden 11. september 2001.

Påstandene om at pakistanske myndigheter skal ha hjulpet til med å holde bin Laden skjult har gjort det allerede trøbbelfylte forholdet mellom amerikanske og pakistanske myndigheter enda vanskeligere.

Donilon sier USA ikke har sett noe bevis for at pakistanske myndigheter har hjulpet Osama bin Laden. Dette er den offisielle uttalelsen flere av Obamas talsmenn har holdt seg på.

- Men den pakistanske regjeringen må etterforske denne saken. Og de er nødt til å gi oss informasjon som stammer fra bin Ladens oppholdssted. Dette inkluderer tilgang til de tre enkene, uttalte Donilon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media