- USA vil handle raskt og effektivt

Utenriksminister John Kerry varsler at Obamas beslutning om militærintervensjon i Irak er rett rundt hjørnet.

VARSLER: Utenriksminister, John Kerry, varsler handling fra USA i Irak i løpet av kort tid. Foto:  AFP PHOTO / CARL COURT
VARSLER: Utenriksminister, John Kerry, varsler handling fra USA i Irak i løpet av kort tid. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Obama sa i en tale i natt at han vil vurdere alle midler for å hjelpe Irak med å bekjempe Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL).

Denne uka har de sunni-islamistiske ekstremistene tatt kontroll over storbyene Mosul og Tikrit. Felttoget har gjort omtrent en halv million mennesker til flyktninger over natta, og både den irakiske regjeringen og USA frykter at de er på vei til hovedstaden Bagdad.

USAs utenriksminister John Kerry var i går i møte i Det hvite hus med president Barack Obama og andre seniormedarbeidere for å diskutere utviklingen. Der ble blant annet en amerikansk militærintervensjon diskutert.

- Raskt og effektivt - Gitt alvoret i situasjonen, vil jeg regne med en rask avgjørelse fra presidenten, sier Kerry, ifølge Washington Post.

I dag er han på en internasjonal konferanse i London. Der fikk han spørsmål fra journalister om mulighetene for en amerikansk luftangrep mot de islamistiske ekstremistene. Han svarte ikke direkte på spørsmålet, men gjorde det klart at en amerikansk militærintervensjon i Irak i så fall vil komme på oppfordring fra irakiske myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer