USA vil knuse Libyas forsvar

Så kan angrepspartnerne ta over operasjonen, sier en millitærtjenestemann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA har tatt en svært aktiv rolle i de innledende angrepene mot Libya. Flere analytikere har påpekt at dette står i kontrast til måten saken er blitt behandlet på offentlig, der Frankrike, Storbritannia og araberland har gått i bresjen for operasjonen.

Det er på det rene at amerikanske krigsskip har spilt nøkkelrollen i angrepene i går og natt til i dag. Dette bekreftes også delvis av Pentagon. Den amerikanske hærens strategi er å danke ut det libyske forsvaret, for så å la de andre landene få kontroll over operasjonen.

- Vårt oppdrag akkuratt nå er å forme slagmarken slik at våre partnere kan ta kontrollen, sier viseadmiral William Gortney ifølge Wall Street Journal.

Kan ta tid Libya-operasjonen skiller seg fra Irak ved at de utenlandske styrkene ikke kontrollerer luftrommet, påpeker Gortney. Det betyr at det kan ta tid før USA kan vurdere hvordan operasjonen så langt har gått.

- Trusselen fra luftvernet må elimineres før pilotløse fly kan gjennomføre oppdrag for å se hva vi har oppnådd med angrepene, sier han.

- Det kommer til å ta litt tid, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.