USA vil knuse Libyas forsvar

Så kan angrepspartnerne ta over operasjonen, sier en millitærtjenestemann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA har tatt en svært aktiv rolle i de innledende angrepene mot Libya. Flere analytikere har påpekt at dette står i kontrast til måten saken er blitt behandlet på offentlig, der Frankrike, Storbritannia og araberland har gått i bresjen for operasjonen.

Det er på det rene at amerikanske krigsskip har spilt nøkkelrollen i angrepene i går og natt til i dag. Dette bekreftes også delvis av Pentagon. Den amerikanske hærens strategi er å danke ut det libyske forsvaret, for så å la de andre landene få kontroll over operasjonen.

- Vårt oppdrag akkuratt nå er å forme slagmarken slik at våre partnere kan ta kontrollen, sier viseadmiral William Gortney ifølge Wall Street Journal.

Kan ta tid Libya-operasjonen skiller seg fra Irak ved at de utenlandske styrkene ikke kontrollerer luftrommet, påpeker Gortney. Det betyr at det kan ta tid før USA kan vurdere hvordan operasjonen så langt har gått.

- Trusselen fra luftvernet må elimineres før pilotløse fly kan gjennomføre oppdrag for å se hva vi har oppnådd med angrepene, sier han.

- Det kommer til å ta litt tid, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer