USA vil nedlegge veto mot FN-resolusjon for å beskytte palestinere

USAs FN-ambassadør Nikki Haley sier det ikke er noen tvil om at USA vil nedlegge veto mot en FN-resolusjon om å beskytte palestinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var planlagt avstemning om resolusjonsforslaget i Sikkerhetsrådet torsdag kveld, men avstemningen er utsatt og finner trolig sted fredag i stedet.

Forslaget, som er lagt fram av Kuwait, ber om internasjonal beskyttelse av palestinske sivile på Gazastripen og Vestbredden.

Haley kaller resolusjonen ekstremt ensidig og moralsk bankerott og sier den ville undergrave innsatsen for fred mellom Israel og palestinerne.

Utkastet krever at de israelske militæres «overdrevne, uforholdsmessige og vilkårlige bruk av makt» stanses, og fordømmer også skytingen av raketter fra Gaza mot sivile israelske områder.

Minst 122 palestinere er drept av israelske kuler i uroen langs Gazastripens grense til Israel siden mars. Ingen israelere er drept.

Advarsel

Haley sier resolusjonen krever at Israel skal stanse sine selvforsvarsoperasjoner, mens «Hamas' aggressive aksjoner mot israelske militære og sivile ikke nevnes».

Hun kom også med en skarp advarsel til europeiske land og andre medlemmer av Sikkerhetsrådet som måtte støtte resolusjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer