- USA vil parkere Karzai på sidelinjen

Vil plassere en egen mann i administrasjonen.

MANGLER TILLIT: USA skal ha mistet troen på Afghanistans president Hamid Karzai (t.h.) og ønsker å sette inn sin egen mann i Karzais administrasjon.Foto: SCANPIX/AP Photo/Presidential Palace, HO
MANGLER TILLIT: USA skal ha mistet troen på Afghanistans president Hamid Karzai (t.h.) og ønsker å sette inn sin egen mann i Karzais administrasjon.Foto: SCANPIX/AP Photo/Presidential Palace, HO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA har mistet troen på Hamid Karzai. Nå vil de parkere den afghanske presidenten på sidelinjen og plassere sin egen mann i hans administrasjon.

Beslutningen om å omgå Hamid Karzai er en del av president Barack Obamas nye Afghanistan-strategi og har støtte blant USAs europeiske allierte, skriver The Guardian.

- Makten må spres. Vi trenger noen ved siden av Karzai, en form for administrasjonssjef som kan få ting gjort, som vi ser på som pålitelig og som det afghanske folk kan holde ansvarlig, sier en høytstående europeisk tjenestemann til den britiske avisen.

VanstyreKarzais tidligere støttespillere har mistet tålmodigheten med hans manglende evne og vilje til å slå ned på vanstyre og korrupsjon og vil derfor ta saken i egne hender.

- Karzai leverer ikke varene. Dersom vi skal støtte hans regjering, må den drives på en skikkelig måte slik at det blir mindre og ikke mer korrupsjon. Omfanget av korrupsjonen er i dag skremmende, sier en diplomat til The Guardian.

Selv om vestlige giverland skulle ønske å skifte ut Karzai som president, har de innsett at det trolig er få om noen gode kandidater som kan utfordre ham i høstens valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer