- USA vil trekke støtte fra Nordvest-Syria

USA vil trekke støtten fra Nordvest-Syria, et område dominert av islamistiske opprørsgrupper, og i stedet satse på gjenoppbygging andre steder, ifølge kilder.

TRAPPER NED: President Donald Trump tok i mars til orde for at det er på tide at USA trapper ned i Syria. Foto: AP / NTB scanpix
TRAPPER NED: President Donald Trump tok i mars til orde for at det er på tide at USA trapper ned i Syria. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge CBS , som først meldte om saken, skal Trump-administrasjonen kutte titalls millioner av dollar i bevilgninger som til nå har gått til USA-støttede tiltak nordvest i Syria. Pengene har blant annet gått til bekjempelse av voldelig ekstremisme, støtte til uavhengige medier, og styrking utdanning og sikkerhet i lokalsamfunnene.

Overfor Reuters opplyser amerikanske tjenestemenn at amerikanskstøttet humanitær hjelp ikke skal berøres. USA gir humanitær støtte til områder nordvest i Syria, rundt Idlib-provinsen der mesteparten av områdene kontrolleres av opprørere.

- Amerikansk støtte til programmer nordvest i Syria blir trukket for å frigjøre ressurser til mulig økning av støtte til prioritert arbeid nordøst i Syria, sier en embetsperson i det amerikanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået.

En annen embetsperson sier Trump-administrasjonen mener det er mer korrekt å flytte ressurser til Nordøst-Syria der USA har mer kontroll etter at USA-ledede styrker med støtte fra kurdiske opprørere nedkjempet IS.

En tredje tjenesteperson sier at kuttene nordvest i Syria er ventet å finne sted i løpet av en flere måneder lang periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer