USA ville lage homobomber

Myten om USAs våpenutvikling er bekreftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I USAs nære fortid: Det amerikanske luftvåpenet søkte om 7, 5 millioner dollar eller 45 millioner kroner til å utvikle alternative kjemiske våpen. Blant ideene som skulle prøves ut var et kjemikalie som skulle føre til at soldatene ble ekstremt kåte og homofile.

Og når var det Pentagon kom opp med dette briljante våpenet? Ikke på 50-tallet, da fordommer og uvitenhet delvis kunne forklart den bisarre ideen, men i 1994.

Pentagon bekrefter

Ryktene om de alternative kjemiske våpnene har versert lenge, både i den reelle verden og blant bloggere i det virtuelle, og nå har Pentagon bekreftet dem. 

Ovenfor tv-kanalen CBS bekrefter det amerikanske forsvarsdepartementet at luftvåpenets Wright laboratorium i Ohio jobbet med forslaget. Men de understreker ifølge Politiken at de ikke lenger jobber med ideen.

- Forsvarsdepartementet er forpliktet til å finne, undersøke og utvikle ikke-dødelige våpen, som kan støtte våre menn og kvinner i uniform, sier en talsmann for Pentagon til CBS. 

Vaktbikkja The sunshine project har fått tilgang til dokumentet hvor forslagene til kjemiske våpen presenteres.

- Laboratoriet foreslo å utvikle en bombe som inneholdt en kjemikalie som skulle gjøre fiendens soldater homofile. Det skulle få enhetene til å bryte sammen, fordi alle soldatene plutselig ble uimotståelig tiltrukket av hverandre, sier Edward Hammond, president i The sunshine project.

ALTERNATIVE VÅPEN: Enola Gay, en Boeing B-29, er flyet som slapp atombomben over Japan under andre verdenskrig. Siden arbeidet det amerikanske luftforsvaret med å utvikle ikke-dødelige kjemiske våpen, som «homobomben». Foto: AP/J. Scott Applewhite/SCANPIX
ALTERNATIVE VÅPEN: Enola Gay, en Boeing B-29, er flyet som slapp atombomben over Japan under andre verdenskrig. Siden arbeidet det amerikanske luftforsvaret med å utvikle ikke-dødelige kjemiske våpen, som «homobomben». Foto: AP/J. Scott Applewhite/SCANPIX Vis mer

Dårlig ånde

I dokumentet legges det fram en rekke muligheter for kjemisk krigføring. Eksempler er stink-bomben som skulle gjøre fiendens leire ubeboelig, et middel som skulle tiltrekke seg bier og veps, og en kjemikalie som ville gi soldatene en ekstremt dårlig ånde, så de kunne gjenkjennes også uten uniform.

Og selvfølgelig, homobomben. I dokumentet, som er kalt «Kjemikalier for forfølging, plaging og bad-guy-identifisering,» foreslår de «kjemikalier som påvirker atferden og får følger for disiplinen og moralen i fiendens enheter. Et usmakelig men ikke livsfarlig eksempel vil være sterke afriodisikum, særlig om kjemikaliet også forårsaket homofil oppførsel.»

Hvorfor i all verden kåte mannfolk skulle bli homofile har ikke Pentagon uttalt seg om. Ei heller hvordan kjemikalien skulle føre til at tanken på sex ville overstyre ordren om å kjempe mot fienden.

Laboratoriet var derimot åpne for at graden av homofili og sex-lyst kunne variere. Med klima.

De foreslo i dokumentet å «foreta prøver for å kartlegge sikkerheten/skadevirkningen på mennesker, så teste det i felten for å kartlegge kortsiktige og langsiktige effekter i ulike klima og forhold.»