Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA vurdere å garantere Nord-Korea fred

Den amerikanske regjeringen vurderer å gi Nord-Korea formelle garantier for at landet ikke vil bli angrepet av USA, skriver avisa The Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et slikt tilbud ville vært et viktig skritt for å møte det som hele tiden har vært Nord-Koreas krav i konflikten om landets atomvåpenprogram: En ikkeangrepspakt med USA.

Washington Post skriver at amerikanske diplomater har tilbudt seg å holde nye samtaler med Kina og Nord-Korea. Forutsetningen er at dette møtet umiddelbart blir etterfulgt av samtaler hvor flere land deltar, nemlig Sør-Korea, Japan og kanskje også Russland.

Under dette siste møtet kommer USA til å legge fram en plan for å få slutt på krisen med Nord-Korea. Som et første skritt skal landene i fellesskap diskutere hvordan USA kan overbevise den nordkoreanske regjeringen om at den ikke risikerer amerikansk invasjon. Betingelsene for å gi slike garantier er at Nord-Korea stanser alle forsøk på å utvikle atomvåpen.

Fredsplanen er ifølge Washington Post omstridt innad i den amerikanske regjeringen. Nord-Koreas krav om en ikkeangrepspakt vil neppe kunne bli fullstendig innfridd, siden en slik avtale ville hatt små sjanser for å bli godtatt av den amerikanske kongressen.

(NTB)