USA vurderer sterkere CIA-innsats i Pakistan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bush-regjeringen vurderer å gi Pentagon og CIA fullmakter til å gjennomføre langt mer aggressive hemmelige operasjoner i stammeområdene i Pakistan, skriver New York Times.

Planen er å gi CIA mulighet til å samarbeide med amerikanske spesialstyrker om å slå til mot utvalgte mål inne i Pakistan, sier avisen, og viser til anonyme kilder sentralt i Bush-administrasjonen.

Visepresident Dick Cheney, utenriksminister Condoleezza Rice og flere av presidentens fremste sikkerhetsrådgivere møttes i Det hvite hus fredag for å diskutere planen, som er del av en bred revurdering av USAs strategi overfor Pakistan etter drapet på Benazir Bhutto.

Forslaget om å utvide CIAs fullmakter er også en respons på etterretningsrapporter som sier at al-Qaida og Taliban intensiverer sine framstøt for å destabilisere Pakistans regjering, sier kildene til avisen.

Flere av deltakerne på møtet mente trusselen er så stor at både president Pervez Musharraf og Pakistans nye militære ledelse vil gi USA større spillerom til å operere i stammeområdene. Men det ble ikke fattet konkrete beslutninger på møtet fredag, skriver avisen.

(NTB)

LAGER ROM FOR CIA: Drapet på Benazir Bhutto brøyter nå vei for Bush-administrasjonens ønske om mer innsyn i Pakistans politikk og samfunnsliv. Foto: Rizwan TABASSUM / AFP
LAGER ROM FOR CIA: Drapet på Benazir Bhutto brøyter nå vei for Bush-administrasjonens ønske om mer innsyn i Pakistans politikk og samfunnsliv. Foto: Rizwan TABASSUM / AFP Vis mer