USA vurderer våpenhjelp til Ukraina

USA vurderer å forsyne Ukraina med våpen til bruk mot de russiskstøttede separatistene.

VIL GI VÅPEN: Natos militære øverstkommanderende, den amerikanske generalen Philip M. Breedlove ønsker å forsyne regjeringsstyrkene i Ukraina med våpen. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
VIL GI VÅPEN: Natos militære øverstkommanderende, den amerikanske generalen Philip M. Breedlove ønsker å forsyne regjeringsstyrkene i Ukraina med våpen. Foto: EPA/JULIEN WARNAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NATOs militære øverstkommanderende, den amerikanske generalen Philip M. Breedlove, støtter ideen om å forsyne regjeringsstyrkene i Ukraina med våpen, skriver The New York Times.

Tanken om våpenstøtte er også i ferd med å vinne terreng i Pentagon og Det hvite hus, skriver avisen.

Kerry til Kiev Ifølge avisens kilder har president Barack Obama ennå ikke fattet noen beslutning om å sende våpen til Ukraina, men utenriksminister John Kerry er åpen for å diskutere dette når han reiser til Kiev torsdag, opplyser USAs forsvarssjef Martin Dempsey.

Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice skal også være åpen for tanken om å sende våpen til Ukraina.

Rice har tidligere advart mot å gjøre dette, med henvisning til at Russlands president Vladimir Putin da kan bli fristet til å trappe opp støtten til separatistene.

Ikke-dødelig utstyr USA har bidratt med såkalt ikkedødelig militært utstyr, som nattkikkerter, skuddsikre vester, førstehjelpsutstyr og radarer som oppdager hvor separatistenes artilleri kommer fra.

- Selv om vi fortsatt legger vekt på å finne en diplomatisk løsning, vurderer vi alltid andre muligheter som kan bidra til å skape et rom for en framforhandlet løsning på krisen, sier en talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Bernadette Meehan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.