- Usanne anklager

Den 39 år gamle plastikkirurgen mener han ikke har gjort noe straffbart.

UNDERSØKELSESROMMET: På dette undersøkelsesrommet på Ibsensykehuset skal plastikkirurgen ha fotografert den unge kvinnen under den første av i alt to konsultasjoner han hadde med hennet: «Det ble tatt bilder fra forskjellige posisjoner, stående, liggende forfra og bakfra. Flere av bildene viser pasientens ansikt, og flere viser pasienten i helfigur. På bildene er pasienten kun iført truse, og det er også tatt nærbilde av pasientens rumpe» heter det i Helsetilsynets rapport. Foto: Espen Røst / Dagbladet
UNDERSØKELSESROMMET: På dette undersøkelsesrommet på Ibsensykehuset skal plastikkirurgen ha fotografert den unge kvinnen under den første av i alt to konsultasjoner han hadde med hennet: «Det ble tatt bilder fra forskjellige posisjoner, stående, liggende forfra og bakfra. Flere av bildene viser pasientens ansikt, og flere viser pasienten i helfigur. På bildene er pasienten kun iført truse, og det er også tatt nærbilde av pasientens rumpe» heter det i Helsetilsynets rapport. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nå 39 år gamle tyskutdannede plastikkirurgen har mistet legeautorisasjonen i Norge, og politiet siktet ham for blant annet seksuelt krenkende adferd ved Ibsensykehuset i Porsgrunn.

Legen har takket nei til å møte Dagbladet, men ønsket gjennom sin advokat Erling O. Lyngtveit å svare på spørsmål via epost. Lyngtveit forteller til Dagbladet at klienten mener han ikke har gjort noe straffbart.

Legen sier at han synes det er «Veldig fint at Dagbladet ønsker å høre min side av saken».

- Med pasientens samtykke - Hva mener du skjedde under de to konsultasjonene med kvinnen, som førte til tilbakekall av din autorisasjon?
 
- Pasienten ville vite om det lot seg gjøre med fettsuging på rygg, lår og hofter. Derav ble rutineundersøkelse og bildedokumentasjon av underdel foretatt. Dette ble gjort med pasientens samtykke. «Lagerrommet» som det er referert til, er et fotorom.  Det er til og med skiltet fotorom på døra. Uten varsel hadde daglig leder brukt fotorommet til oppbevaring av sine personlige eiendeler i rommet, svarer plastikkirurgen.
 
- Politiet fant store mengder pornografisk materiale sammen med pasientfotografier og pasientjournaler på din private pc. Hvorfor?
 
- Det er ikke uvanlig at leger har pasient-relatert innhold på sin egen pc. Det var heller ingen egen sikret server eller system for skriving eller lagring av pasientjounaler på klinikken. I likhet med andre leger som jobbet der og som brukte sine egne private pcer, hadde jeg anskaffet meg en arbeids-pc for pasientrelatert innhold i tillegg til en privat pc. Da arbeidspc'en ikke fungerte, ble den private pc'n brukt til å skrive journaler midlertidig.
 
- Urettferdig - Hvordan opplever du politiets håndtering av saken?
 
- Meget respektløst med tanke på hvor lang tid det har tatt og enda er ingenting avgjort.
 
- Hvordan opplever du anklagene?

- Svært urettferdig fordi de er usanne. Jeg behandler alltid pasienter med respekt og omsorg.

- IKKE GJORT NOE STRAFFBART: Den nå 39 år gamle tyskutdannede plastikkirurgen har mistet legeautorisasjonen i Norge, og politiet har siktet ham for blant annet seksuelt krenkende adferd ved Ibsensykehuset i Porsgrunn. Legen har takket nei til å møte Dagbladet, men ønsket gjennom sin advokat  Erling O. Lyngtveit å svare på spørsmål via epost. Lyngtveit forteller til Dagbladet at klienten mener han ikke har gjort noe straffbart. Foto: Privat
- IKKE GJORT NOE STRAFFBART: Den nå 39 år gamle tyskutdannede plastikkirurgen har mistet legeautorisasjonen i Norge, og politiet har siktet ham for blant annet seksuelt krenkende adferd ved Ibsensykehuset i Porsgrunn. Legen har takket nei til å møte Dagbladet, men ønsket gjennom sin advokat Erling O. Lyngtveit å svare på spørsmål via epost. Lyngtveit forteller til Dagbladet at klienten mener han ikke har gjort noe straffbart. Foto: Privat Vis mer