- Usannsynlig at KrF kan regjere med Frp

Mandag møtes de borgerlige partiene til samtaler om en ny regjering.

AVSTAND: KrF-leder Knut Arild Hareide stiller store krav til et eventuelt samarbeid med FrP. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
AVSTAND: KrF-leder Knut Arild Hareide stiller store krav til et eventuelt samarbeid med FrP. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil bruke de samme ordene som vi har brukt det siste året. Vi vil sikre et nytt flertall, og vi vil sette oss ned sammen med alle partiene. Men vi mener at det fortsatt er lite sannsynlig, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NRK mandag morgen.

Han sier samtidig at partiet går inn i forhandlingene med et åpent sinn og holder alle dører åpne. Han understreket at KrF har vunnet sine største seiere mens partiet satt i regjering.

Må være minst tre Frp og Høyre er avhengige av å få med seg enten KrF eller Venstre for å danne en flertallsregjering.

Alt om valget 2013

- Venstre må gjøre sine egne vurderinger. Men jeg føler meg sikker på at Venstre og KrF vil stå sammen, hvis ikke noe helt spesielt oppstår, sier Hareide.

Handlingsregelen, vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, innvandrings- og asylpolitikk, bistand og bruk av bompenger for å finansiere veier er blant de vanskelige sakene de fire partiene nå skal gyve løs på.

- Oljeboring i Lofoten og Vesterålen er en viktig sak, som bør komme opp tidlig i de samtalene vi skal ha, sier Hareide.

(NTB)