Helgens masseskyting

- Usannsynlig at noe blir annerledes

Fra et europeisk ståsted, vil nok helgens masseskyting virke spesielt dramatisk - men USA-eksperter slår fast at det likevel ikke kommer til å bli noen større endringer i våpenloven.

MASSESKYTING: Helgen i USA har vært preget av masseskyting. Her rykker politiet ut til melding om en aktiv skytter ved et kjøpesenter i El Paso hvor 20 personer ble drept. Foto: Joel Angel Juarez / AFP / NTB Scanpix
MASSESKYTING: Helgen i USA har vært preget av masseskyting. Her rykker politiet ut til melding om en aktiv skytter ved et kjøpesenter i El Paso hvor 20 personer ble drept. Foto: Joel Angel Juarez / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det siste døgnet har flere brutale masseskytinger rammet USA; helgen ble innledet med et av de blodigste angrepene i nasjonens historie, og amerikanerne rakk knapt å summe seg før nok en voldsepisode slo til bare tretten timer seinere.

Dette er masseskytingene som har rystet USA i helga:

  • Lørdag kveld, norsk tid, ble 20 personer drept i en masseskyting ved kjøpesenteret Cielo Vista Mall i Texas. En 21 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for å stå bak drapene. Helgens voldsepisode er en av USAs ti blodigste skytehendelser noensinne.
  • I morgentimene på søndag, norsk tid, ble minst ni personer skutt og drept utenfor en bar i Dayton Ohio. Det skal ha vært en gjerningsmann som åpnet ild med en rifle før politiet, som allerede var i nærheten, skjøt og drepte mannen.
  • Politiet etterforsker for øyeblikket hvorvidt det andre angrepet kan ha vært inspirert av den første voldshendelsen.

- Vil ikke bli noen større endringer

Tanken de fleste gjør seg etter det siste døgnet med dødelig masseskyting er hvorvidt det kommer til å bli en endelig endring i våpenloven. USA er nemlig det landet i verden med flest skytevåpen i privat eie, nærmere bestemt 113 skytevåpen per 100 innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer