INVITERT PÅ KAKEMONSTERFEST: USAs ambassade i Canberra sendte ut dette bildet, med tilhørende tekst, til flere mottakere. Foto: Skjermdump/Twitter
INVITERT PÅ KAKEMONSTERFEST: USAs ambassade i Canberra sendte ut dette bildet, med tilhørende tekst, til flere mottakere. Foto: Skjermdump/TwitterVis mer

USAs ambassade måtte unnskylde etter katteinvitasjon

- Beklager å måtte skuffe dere.

Det skal ha vært en «opplæringsfeil» som førte til at en e-post med bilde av en katt med pysjamas som holder en tallerken med småkaker ble sendt ut til flere av USAs ambassade i Canberra.

De har beklaget feilen, etter at det noe oppsiktsvekkende bildet ble sendt ut som en møteinnkallelse.

E-posten, som ifølge The Guardian bar tittelen «Møte», ble sendt ut i forrige uke. I tillegg til bildet av den kakemonsterutkledde katten, inneholdt e-posten også en tekst på latin, og mottakerne fikk mulighet til å svare på om de kom på møtet eller ikke.

Det er ukjent hvor mange som fikk mailen, som ble sendt ut av USAs utenriksdepartement.

Kommunikasjonsrådgiver ved USAs ambassade i Australia, Gavin Sundwall, ba relativt muntert om unnskyldning etter tabben.

- Beklager å måtte skuffe dere som håpet på å komme på denne kattepysjamasfesten, men en slik event faller utenfor vårt ekspertiseområde, skrev han i en e-post to dager etter innkallingen hadde kommet.

- Det var en opplæringsfeil gjort en av våre nye ansatte, som skulle teste utsendingen for nyhetsbrevet vårt, skrev han.

Katten er et kjent bilde for mange, og kan finnes igjen på flere nettsteder som sprer morsomme bilder og tekster. Trolig eies den av Instagram-brukeren Jennifer Stewart, som kler opp kattene sine for å dele bilder av dem på nettsamfunnet under brukeren @my_furry_babies.