OVERFALT: Ifølge nyhetskanalen YTN ble USAs ambassadør i Sør-Korea, Mark Lippert, skadd da han i morgentimene ble overfalt av en væpnet mann på gata i hovedstaden Seoul. Foto: REUTERS/Yonhap/NTB Scanpix
OVERFALT: Ifølge nyhetskanalen YTN ble USAs ambassadør i Sør-Korea, Mark Lippert, skadd da han i morgentimene ble overfalt av en væpnet mann på gata i hovedstaden Seoul. Foto: REUTERS/Yonhap/NTB ScanpixVis mer

USAs ambassadør i Sør-Korea angrepet med barberblad på åpen gate

Gjerningsmannen pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge nyhetskanalen YTN ble USAs ambassadør i Sør-Korea, Mark Lippert (42), skadd da han i morgentimene ble overfalt av en væpnet mann på gata i hovedstaden Seoul.

Mannen som overfalt Lippert var alene, og gikk til angrep med et barberblad han ifølge vitner på stedet hadde skjult i hånda.

Ikke livstruende Lippert pådro seg, som man kan se fra bildene, skader i ansiktet, men var selv i stand til å gå etter angrepet. Han ble kort tid etter kjørt til sykehus for nærmere undersøkelser.

Ifølge BBC er det ikke snakk om livstruende skader.

Gjerningsmannen, ifølge Daily Mail en 55 år gammel mann, ble pågrepet på stedet, men det sørkoreanske politiet forteller at det fortsatt er for tidlig å si noe om hva mannens motiv for ugjerningen er.

Det som derimot blir sagt er at gjerningsmannen har ropt anti krig-slagord idet han gikk til angrep på ambassadøren. Dette på et tidspunkt hvor USA og Sør-Korea holder en felles militærøvelse.

Kim Ki-jong, som tilhører en venstrenasjonalistisk organisasjon som går inn for dialog med Nord-Korea og jevnlig demonstrerer mot japanske krav på en gruppe øyer som Sør-Korea har. Han ble en gang tidligere pågrepet og dømt for å ha kastet en stein på Japans ambassadør.

Obama ringte Bernadette Meehan, som er en talsperson for det nasjonale sikkerhetsrådet, forteller til CNN at president Barack Obama selv har ringt Lippert.

- Han tok kontakt for å gjøre det klart at både Lippert selv og hans kone Robyn er i hans tanker og bønner, og for å ønske ham god bedring, sier hun.

Lippert ble utnevnt til sin post som ambassadør i Sør-Korea i 2014. Han har tidligere jobbet blant annet i forsvarsministeriet.