Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs ambassadør tror Norge får toll-unntak

USAs ambassadør til Norge, Kenneth Braithwaite, sier han jobber for å sikre Norge unntak fra USAs nye straffetoll.

AUDIENS: USAs ambassadør Kenneth Braithwaite på slottet sammen med kong Harald. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
AUDIENS: USAs ambassadør Kenneth Braithwaite på slottet sammen med kong Harald. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Adresseavisen, som har snakket med Braithwaite, sier han går langt i å signalisere at Norge kan få unntak fra USAs nye toll på stål og aluminium.

– Når det gjelder slike kompliserte avtaler mellom land er det av og til slik at ikke all informasjon kommer fram. Toll-saken er ikke ferdig utformet og avgjort. Forhåpentligvis kan vi løse det til beste for både USA og Norge, sier Braithwaite til Adresseavisen.

Fredag ble det klart at Norge ikke står på listen over land som unntas Donald Trumps toll. Så langt er det kun EU-landene, Canada, Australia, Mexico, Brasil, Argentina og Sør-Korea som står på listen.

De nye tollsatsene trådte i kraft fredag morgen klokka 5.01 norsk tid og er dermed en realitet for norsk eksportindustri.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling