CDC:

USAs coronaframgang kan bli visket ut

USA står i fare for å få sin nylige framgang i kampen mot coronaviruset visket ut av muterte virusvarianter, advarer landets folkehelseinstitutt CDC.

ADVARER: Mutert coronavirus har spredt seg og muligens blitt dominerende i USA. Direktøren ved landets folkehelseinstitutt, Rochelle Walensky, advarer mot variantene og sier de kan viske ut landets framgang. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
ADVARER: Mutert coronavirus har spredt seg og muligens blitt dominerende i USA. Direktøren ved landets folkehelseinstitutt, Rochelle Walensky, advarer mot variantene og sier de kan viske ut landets framgang. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vær så snill, lytt til budskapet mitt: Med nivået av muterte virusvarianter som sprer seg i samfunnet nå, står vi i fare for å miste den nylige framgangen vår i kampen mot smitten, sier Rochelle Walensky til CNN.

Hun er direktør ved USAs folkehelseinstitutt CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

Etter flere uker med synkende smittetrend, er tallene på vei opp igjen i USA. Landet registrerte omtrent to prosent flere tilfeller forrige uke, enn uka før, påpeker Walensky.

- Samtidig har den gjennomsnittlige dødelighetsraten siste uke økt med mer enn to prosent, til nesten 200 dødsfall hver dag, sier hun.

- Djevelen er her

Amerikanske forskere mener å ha påvist enda en mutert virusvariant som både er mer smittsomt og som ser ut til å være mer motstandsdyktig mot vaksiner.

Ifølge forskere ved University of California San Francisco (UCSF) er det snakk om et mutert virus på lik linje med dem som er oppdaget i Storbritannia, Sør-Afrika og Brasil.

Men det kan være farligere, advarer de.

- Djevelen er allerede her, sa Charles Chiu, som har ledet teamet som har analysert den nye varianten med navnet B.1.427/B.1.429, da han orienterte om varianten i forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer