USAs dødstall i Irak lavest siden invasjonen

«Bare» elleve drept i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elleve amerikanske soldater ble drept i Irak i juli. Det er det laveste tallet siden invasjonen i mars 2003, melder Pentagon.

Den verste måneden var november 2004 da 137 amerikanske soldater ble drept.

Til sammen har 4.125 amerikanske soldater mistet livet i Irak siden invasjonen. Tallet inkluderer både dem som er drept i kamp og dem som har dødd av andre årsaker, som ulykker, selvmord eller vådeskudd.

Nedgangen i antall drepte begynte i fjor sommer etter at president George W. Bushs opptrappingsplan ble innledet, etter at sunnimuslimske militante gikk inn i en allianse med USA mot al-Qaida, og etter at sjiamuslimske militante erklærte våpenhvile.

Antallet drepte sivile irakere gikk også ned fra 373 i juni til 302 i juli. Også det er rekordlavt. Til gjengjeld ble 91 irakiske soldater drept, mot 77 måneden før.

(NTB)

VAKT: 
En amerikansk soldat kontrollerer området fra taket på en videregående skole for jenter i Ghazni-provinsen sørvest for Kabul. USAs dødstall i Irak er nå på sitt laveste siden invasjonen i 2003. Foto: AP Photo/Rahmatullah Naikzad
VAKT: En amerikansk soldat kontrollerer området fra taket på en videregående skole for jenter i Ghazni-provinsen sørvest for Kabul. USAs dødstall i Irak er nå på sitt laveste siden invasjonen i 2003. Foto: AP Photo/Rahmatullah Naikzad Vis mer