USAs drapshovedstad hadde flere drepte enn New York og Los Angeles til sammen

Chicago er USAs dødeligste by.

DRAPSHOVEDSTAD: Chicago er USAs drapshovedstad. Her holder en politimann vakt utenfor et hus i byens Southwest Side 4. februar i 2016. Da ble seks personer funnet drept i boligen. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP 
DRAPSHOVEDSTAD: Chicago er USAs drapshovedstad. Her holder en politimann vakt utenfor et hus i byens Southwest Side 4. februar i 2016. Da ble seks personer funnet drept i boligen. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chicago rystes av en volds- og drapsbølge. Hele 762 personer ble drept i den amerikanske storbyen i 2016.

Det er flere enn på 20 år. Det betyr også at langt flere ble drept i Chicago enn i New York (334 drap) og Los Angeles (294 drap) sammenlagt selv om byen har færre innbyggere.

I 2015 ble 485 drept i Chicago. Dermed økte antallet med 57 prosent i 2016, melder nyhetsbyrået AP.

I tillegg registrerte byen 3.550 skyteepisoder i 2016 mot 2.426 i 2015, ifølge ny statistikk fra Chicago-politiet. Økningen i voldelige hendelser skjedde i hovedsak i fem politidistrikter i byens West Side og South Side.

Gjenger, narkotika og våpen

Borgermester Rahm Emanuel har varslet at politiet vil ansette 1.000 flere polititjenestemenn. Samtidig sliter myndighetene med å finne årsaken til den dramatiske økningen.

Politisjef Eddie Johnson sier at forklaringen er sammensatt og handler om gjengkriminalitet, narkotika og ulovlige våpen.

Han påpeker, ifølge AP, også at 2016 var det første hele året etter at politiet i november 2015 ble tvunget til å offentliggjøre en video av drapet på Laguan McDonald. Den afroamerikanske 17-åringen ble skutt 16 ganger av en hvit politimann i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer