Donald Trump og Russland

USAs etterretningssjef: - Tror ikke lekkasjen kommer fra oss

James Clapper møtte Donald Trump i går kveld. 

TRUMP: - Det er skammelig at informasjonen ble sluppet. Jeg så og leste informasjonen, det er alt falske nyheter, sa Donald Trump da han holdt pressekonferanse etter at nyheten om at Russland skal ha kompromitterende personlig informasjon om USAs kommende president Donald Trump ble lekket. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): USAs øverste etterretningssjef James Clapper sa i et møte med Donald Trump onsdag kveld, at det amerikanske etterretningsmiljøet «ikke har konkludert med om innholdet i dokumentet er troverdig».

Møtet fant sted samme dag som den påtroppende presidenten holdt sin første pressekonferanse etter valgseieren i november.

Under pressekonferansen kalte Trump mediehuset BuzzFeed for en «en mislykket søppelhaug», etter at de natt til i går offentliggjorde 35 sider med uverifiserte påstander om Trumps forhold til Russland.

Også CNN, som var først ute med saken, fikk gjennomgå.

Den amerikanske tv-kanalen hadde ikke offentliggjort dokumenter, men skrev at en etterretningsrapport tyder på at Russland sitter på kompromitterende informasjon om Donald Trump. Det førte til at han nektet dem å stille spørsmål etter pressekonferansen.

Trump spekulerte i lekkasje

Trump roset samtidig mediene som valgte ikke å publisere informasjonen, og spekulerte i om den angivelige rapporten kan ha blitt lekket fra én av etterretningstjenestene i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer