USAs første kvinne med fire stjerner

Firestjernes general utpekt. Hun har bare mannlige kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske hærens generalløytnant Ann E. Dunwoody ble i går utpekt til stillingen som firestjernes general. Hun blir dermed den første kvinne i landets historie som får fire stjerner på skuldra.


- Kvinner fortsetter å gjøre suksess og bidra med uvurderlig innsats i forsvaret av dette landet. Dette er en historisk hendelse i Forsvarsdepartementet og jeg er stolt over å kunne nominere Ann Dunwoody til en fjerde stjerne, sa USAs forsvarsminister Robert M. Gates ifølge en pressemelding fra departementet.

Dunwoody har tjenestegjort i ulike stillinger i forsvaret i 33 år, en tjenestetid som ifølge ministeren har vært preget at svært godt lederskap og engasjement. I dag er hun nestkommanderende for hærens materiellkommando. Nå gjenstår bare Senatets ja for Dunwoodys del. Det regnes som en ren formalitet.


I dag er det elleve firestjerners generaler i den amerikanske hæren, som teller nærmere 1,1 millioner soldater. Rundt 14 prosent av soldatene er kvinner.

PÅ JOBB: Og den jobben har Ann E. Dunwoody gjort utmerket, ifølge USAs forsvarsminister. Her er hun avbildet sammen med general Benjamin S. Griffin og underoffiser Jeffrey J. Mellinger. Foto: AP Photo/U.S. Army/Wayne Scanlon
PÅ JOBB: Og den jobben har Ann E. Dunwoody gjort utmerket, ifølge USAs forsvarsminister. Her er hun avbildet sammen med general Benjamin S. Griffin og underoffiser Jeffrey J. Mellinger. Foto: AP Photo/U.S. Army/Wayne Scanlon Vis mer
FÅR ELLEVE MANNLIGE KOLLEGER:</B> USA har fra før elleve generaler med fire stjerner. De er alle menn.