Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs første kvinnelige romfarer død

Sally Ride ble 61 år gammel.

ASTRONAUT: Sally Ride, USAs første kvinnelige romfarer, er her om bord i romskipet «Challenger». Bildet er fra juni 1983. Foto: AP Photo/NASA, File/NTBScanpix
ASTRONAUT: Sally Ride, USAs første kvinnelige romfarer, er her om bord i romskipet «Challenger». Bildet er fra juni 1983. Foto: AP Photo/NASA, File/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs første kvinnelige astronaut, Sally Ride, døde mandag, 61 år gammel.

Ride ble første gangen skutt opp i rommet sammen med fire andre romfarere i romferja Challenger i 1983. Året etter var hun oppe igjen.

Hun vokste opp i Los Angeles og utdannet seg til fysiker på Stanford-universitetet. I 1978 ble hun valgt ut til å være en av NASAs potensielle astronauter.

Hun skulle vært med på en tredje tur i rommet, men ekspedisjonen ble avlyst etter ulykken med Challenger i 1986, der seks kolleger og en skolelærer døde.

Etter at hun forlot NASA i 1989, arbeidet hun som professor på Stanford. Hun døde etter en 17 måneder lang kamp mot kreft i bukspyttkjertelen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media