Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs forsvar frykter reaksjoner mot muslimske soldater

Etter at Nidal Malik Hasan drepte 13 mennesker i Fort Hood.

I SORG: Soldatene ved Fort Hood er i sorg etter torsdagens massakre. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/Scanpix
I SORG: Soldatene ved Fort Hood er i sorg etter torsdagens massakre. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det amerikanske forsvaret frykter at muslimske soldater vil oppleve reaksjoner etter at Nidal Malik Hasan drepte 13 mennesker i Fort Hood.


USAs forsvarssjef George Casey understreket fredag at det på det tidspunktet ikke hadde vært noen episoder. Men han frykter at muslimske soldater kan oppleve ubehageligheter.

- Jeg er litt bekymret for mulige reaksjoner, sa Casey.

Også amerikanske muslimske organisasjoner mener det er grunn til å frykte at noen kan la sitt sinne mot Hassan gå ut over personer med samme religion.


- Bør ta forholdsregler

- Amerikanske muslimer, og folk som kan bli oppfattet som muslimske, bør ta egnede forholdsregler for å beskytte seg selv, sine familier og sine religiøse institusjoner, sier Nihad Awad, leder for Council of American Islamic Relations.

Ray Hanania, talsmann for Organisasjonen for patriotiske arabisk-amerikanere, mener drapene på Fort Hood vil forsterke fordommer som allerede finnes i det amerikanske samfunnet.

- Det kommer til å bli verre, sier Hanania i et intervju med en radiostasjon i Chicago.


Uklart motiv

Etterforskerne jobber fortsatt med å avdekke hva som kan ha vært Hasans motiv for å skyte vilt rundt seg i militærleiren Fort Hood i Texas.

Det er mistanke om at han på et tidspunkt skrev blogginnlegg hvor han hyllet selvmordsbombere, men så langt er dette ikke blitt bekreftet.

Hasans tante forteller på sin side at den muslimske majoren ble trakassert på grunn av sin tro i årene etter terrorangrepene 11. september 2001.

- Noen kan takle slikt, og andre klarer det ikke. Han hadde hørt på alt dette og ønsket å komme seg ut av militæret, sier Noel Hasan til avisa The Washington Post.

Nidal Malik Hasan ble selv skutt av en sivil politikvinne etter at han åpnet ild inne i militærleiren i Texas torsdag. 39-åringen ble truffet av fire kuler og ligger nå i koma.

(NTB)

MASSEDRAPSMANN: Major Nidal Malik Hasan. Foto: REUTERS/Uniformed Services University of the Health Sciences/Handout/Scanpix
MASSEDRAPSMANN: Major Nidal Malik Hasan. Foto: REUTERS/Uniformed Services University of the Health Sciences/Handout/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media