USAs forsvar i harnisk: Her sneier «aggressive» russiske jagerfly den amerikanske jageren i Østersjøen

- Farlig og uprofesjonelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske jageren USS «Donald Cook» var i internasjonalt farvann i Østersjøen mandag og tirsdag denne uka.

I dag deler de en rekke bilder av det som skal være russiske SU-24 jagerfly som flyr like over jageren mens det amerikanske forsvaret gjennomførte rutineflyginger med et polsk helikopter.

Bildene er tatt mandag, og den amerikanske marinen beskriver det som at de russiske jagerflyene kom mot skipet i en utrygg hastighet og høyde samtidig som et helikopter tok av fra skipet.

- Ti meter unna Ett av flyene skal på et punkt bare ha vært ti meter unna skipet, skriver Fox News, som siterer en forsvarskilde. Kilden beskriver det som at flyene kom i en «simulert angrepsposisjon» mot skipet.

Bybildene tar heller ikke feil, og viser den svært nære overflygingen. Det skal ha dreid seg om flere fly. Overflygingene skal ha skjedd både mandag og tirsdag og den amerikanske marinen betegner dem som både utrygge og uprofesjonelle.

Det amerikanske forsvaret omtaler de russiske jagerflyene som aggressive.

- USS «Donald Cook» opplevde flere aggressive flymanøvre fra russiske fly, som ble gjort i umiddelbar nærhet av skipet, skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer