Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs forsvarsminister Chuck Hagel går av

Obama har godtatt avskjedssøknaden.

GÅR AV: USAs forsvarsminister Chuck Hagel. Foto: AFP / NTB Scanpix
GÅR AV: USAs forsvarsminister Chuck Hagel. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama har godtatt forsvarsminister Chuck Hagels avskjedssøknad. Hagel går av etter massiv kritikk av pågående militæroperasjoner.

Hagel tok avgjørelsen forrige fredag etter å ha vært i flere møter de to siste ukene, skriver The New York Times.

Ifølge avisens kilder har Obama bedt Hagel om å gå av, og hans fratreden blir sett i sammenheng med et ønske fra Obama-administrasjonen om å dreie forsvarspolitikken mer i retning av bekjempelse av Den islamske staten (IS).

Kilder sier utenriksministeren trer av under press, og at hans fratreden er en «anerkjennelse av at trusselen fra Den islamske staten har behov for annen kompetanse» enn den Hagel har utvist.

Flere nye kandidater En tjenestemann i forsvarsdepartementet sier til Reuters at Hagel vil bli i stillingen til en etterfølger er utnevnt. Det er flere kandidater til stillingen som forsvarsminister.

Blant de aktuelle kandidatene er tidligere viseforsvarsminister Michele Flournoy, senator Jack Reed på Rhode Island og tidligere statssekretær i forsvarsdepartementet Ashton Carter, ifølge The New York Times.

 Carter skal også ha vært aktuell for stillingen før Hagel ble utnevnt som Pentagon-sjef i 2013. Det hvite hus kunngjør ministerens fratreden mandag ettermiddag.

Eneste republikaner Det ble sett som en styrke at 68-åringen er Vietnam-veteran, men han har fått kritikk for å virke klossete under offentlige opptredener. Forsvarsministeren er det første regjeringsmedlemmet som trekker seg etter at Demokratene mistet kontrollen i begge kamrene i den amerikanske Kongressen tidligere denne måneden.

Hagel er den eneste republikaneren i Obamas innerste krets av sikkerhetsrådgivere. Republikaneren var skeptisk til Irak-krigen, han har administrert uttrekkingen av styrker fra Afghanistan og forminsket Pentagons budsjett, skriver The New York Times.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling