Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs hær setter midlertidig stopp for oljerørledning

Vil ikke tillate Dakota Access. 

PROTESTER: Mange har protestert mot den omstridte oljerørledningen Dakota Access. Nå får de uventet støtte fra Forsvaret i USA. Foto: AFP PHOTO / JIM WATSON
PROTESTER: Mange har protestert mot den omstridte oljerørledningen Dakota Access. Nå får de uventet støtte fra Forsvaret i USA. Foto: AFP PHOTO / JIM WATSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske hærens ingeniørkorps vil ikke tillate at den omstridte oljerørledningen Dakota Access passerer under den oppdemmede innsjøen Oahe i delstaten North Dakota.

Ingeniørkorpset eier deler av grunnen der den planlagte oljeledningen skal passere. I midten av november opplyste hæren at den trengte mer tid og informasjon før den kunne gi klarsignal til oljeledningen. I en pressemelding søndag opplyser talskvinne Moira Kelley at Dakota Access ikke får passere under innsjøen Oahe. Byggearbeidene ved vannreservoarene som er en del av Missouri-vassdraget, er allerede satt på vent.

Beslutningen regnes som en viktig seier for miljøforkjempere og for de innfødte siouxene ved Standing Rock. De har i flere måneder kjempet mot prosjektet, som de sier truer både drikkevannet og områder som er viktige for siouxenes kultur.

Utbyggerne Energy Transfer Partners har avvist dette og sier de er innstilt på å bore en tunnel under Missouri-elven. Det omfattende prosjektet går på tvers av fire stater og ventes å koste opp mot 3,8 milliarder dollar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!