USAs hærsjef går av

Må ta skylda for sykehus-skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvarsminister Robert Gates offentliggjorde i 22-tida norsk tid at han har «akseptert avskjedssøknaden» til sjefen for den amerikanske hæren, Francis J. Harvey, melder amerikanske medier. Det betyr at en skandale som har rullet de siste dagene nå har felt en av toppene i det militære systemet.

Det skjer etter at Washington Post i en serie reportasjer har avslørte graverende forhold ved militiærsykehuset Walter Reed, som behandler skadde soldater. 

Skandalen dreier seg blant annet om forferdelige hygieniske og bygningstekniske tilstander kombinert med et bryåkrati som tærer på de militære pasientene og deres slektninger.

Avisa har beskrevet en fløy av sykehuset der muselort, kakkerlakker, flekkete tepper og billige skumgummimadrasser preget lokalene. Avsløringene av hvilke forhold de nasjonale heltene fra blant annet Irak kommer hjem til har rystet USA, og sjefen ved militærsykehuset, generalmajor George W. Weightman fikk sparken tidligere denne uka.

George W. Bush har personlig satt i gang én av tre parallelle gransnkninger av opplysningene, og har altså etter all sannsnylighet gitt ordre om at hærsjefens hode må rulle.

<B>GÅR AV:</B> Hærsjef Francis J. Harvey mister jobben på bagrkunn av Washington Posts avsløringer.