+ Du leser nå Dagbladet Pluss

USAs holdninger til homofili og homoekteskap er snudd fullstendig på hodet

Homsebyen som endret et helt kontinent.

HARVEY MILK: I 1977 ble Harvey Milk den første åpent homofile folkevalgte i California da han ble innvalgt som byrådsmedlem fra nettopp Castro. Foto: AP / NTB SCANPIX
HARVEY MILK: I 1977 ble Harvey Milk den første åpent homofile folkevalgte i California da han ble innvalgt som byrådsmedlem fra nettopp Castro. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA (Dagbladet): Det er noe eget med atmosfæren i San Francisco. I tiår etter tiår har byen tiltrukket seg utskuddene, de lovløse, de som ikke passer inn andre steder.

Her har marginaliserte grupper krevd rettigheter og vunnet fram.

Lufta fra Stillehavet er frisk og klar, selv om den temmelig ofte blir iblandet eimen fra cannabisrøykende forbipasserende.

- Dit San Francisco går, følger resten av landet etter. Det er i ferd med å skje med homoekteskap, sier Tom Temprano (27), leder i Harvey Milk LGBT Democratic Club, en av de mest innflytelsesrike homofile gruppene i det demokratiske partiet, til Dagbladet.

Etter en lang kamp med San Francisco i front, skal amerikansk høyesterett nå i juni ta stilling til to viktige saker som kan gi homofile langt større muligheter til å gifte seg.