Donald Trump:

USAs høyesterett tillater deler av Trumps innreiseforbud

Høyesterett skal ta stilling til president Donald Trumps omstridte reiseforbud. I mellomtida tillater de en mild versjon av forbudet å tre i kraft.

DELVIS MEDHOLD: USAs høyesterett har gitt Donald Trump og hans omstridte reiseforbud delvis medhold allerede før de har tatt stilling til saken. Det er ventet at retten vil ta stilling til hele forbudet i løpet av de nærmeste dagene. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
DELVIS MEDHOLD: USAs høyesterett har gitt Donald Trump og hans omstridte reiseforbud delvis medhold allerede før de har tatt stilling til saken. Det er ventet at retten vil ta stilling til hele forbudet i løpet av de nærmeste dagene. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs høyesterett tillater deler av Donald Trumps innreiseforbud. De varsler samtidig at de vil behandle hele forbudet i løpet av høsten.

I praksis betyr dagens avgjørelse i høyesterett at deler av Trumps omstridte forbud nå blir iverksatt, etter at en føderal dommer satte forbudet til side i mars.

Forbudet i sin helhet nekter personer fra seks muslimske land innreise til USA.

- Dagens enstemmige høyesterettsavgjørelse er en klar seier for vår nasjonale sikkerhet, sier USAs president i en uttalelse.

Versjon to

Det var i mars at Trump, gjennom en såkalt presidentordre, innførte et innreiseforbud for personer fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.

Høyesterett tillater nå amerikanske myndigheter å nekte personer fra disse landene inngang til USA hvis de ikke har et forhold eller tilknytning til en person i USA og/eller amerikansk enhet.

- Som president kan jeg ikke tillate at det kommer folk til vårt land som vil oss vondt. Jeg ønsker folk som kan elske USA og alle dets innbyggere, og som vil jobbe hardt og være produktive, heter det videre i uttalelsen fra Trump, som legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer