USAs justisdepartement vil stanse AT&Ts oppkjøp av Time Warner

AT&T er overbevist om at selskapet vil vinne i retten.

KONFLIKT: Justisdepartementet i USA går til retten for å forhindre at AT&T slår seg sammen med Time Warner. AT&T er overbevist om å vinne i retten. Foto: AP Photo / Mark Lennihan / NTB Scanpix
KONFLIKT: Justisdepartementet i USA går til retten for å forhindre at AT&T slår seg sammen med Time Warner. AT&T er overbevist om å vinne i retten. Foto: AP Photo / Mark Lennihan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs justisdepartement går rettens vei for å hindre at USAs største teleselskap AT&T fusjonerer med Time Warner. Avtalen er verdt 85 milliarder dollar.

Avtalen ble offentliggjort for over ett år siden, og innebærer at Time Warner-selskaper som HBO og CNN blir del av AT&Ts enorme nettverk for bredbånd og kabel-TV.

AT&T bekreftet mandag søksmålet før justisdepartementet kom med sin offisielle kunngjøring.

AT&T vil ta opp kampen med Trump-administrasjonen fordi selskapet mener at det er snakk om en såkalte vertikal fusjonering uten noen overlapping mellom konkurrerende selskaper.

Selskapet kaller justisdepartementets forsøk på å stanse fusjonen for «et radikalt og uforståelig avvik fra den monopolforebyggende politikken som er blitt ført i flere tiår.

- Vertikale fusjoner som denne blir rutinemessig godkjent fordi de tjener forbrukerne uten å fjerne konkurrenter fra markedet. Vi ser ingen legitim grunn for at vår fusjon skal behandles annerledes, sier David McAfee i AT&T.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer