USAs justisdepartement vil stanse AT&Ts oppkjøp av Time Warner

AT&T er overbevist om at selskapet vil vinne i retten.

KONFLIKT: Justisdepartementet i USA går til retten for å forhindre at AT&T slår seg sammen med Time Warner. AT&T er overbevist om å vinne i retten. Foto: AP Photo / Mark Lennihan / NTB Scanpix
KONFLIKT: Justisdepartementet i USA går til retten for å forhindre at AT&T slår seg sammen med Time Warner. AT&T er overbevist om å vinne i retten. Foto: AP Photo / Mark Lennihan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs justisdepartement går rettens vei for å hindre at USAs største teleselskap AT&T fusjonerer med Time Warner. Avtalen er verdt 85 milliarder dollar.

Avtalen ble offentliggjort for over ett år siden, og innebærer at Time Warner-selskaper som HBO og CNN blir del av AT&Ts enorme nettverk for bredbånd og kabel-TV.

AT&T bekreftet mandag søksmålet før justisdepartementet kom med sin offisielle kunngjøring.

AT&T vil ta opp kampen med Trump-administrasjonen fordi selskapet mener at det er snakk om en såkalte vertikal fusjonering uten noen overlapping mellom konkurrerende selskaper.

Selskapet kaller justisdepartementets forsøk på å stanse fusjonen for «et radikalt og uforståelig avvik fra den monopolforebyggende politikken som er blitt ført i flere tiår.

- Vertikale fusjoner som denne blir rutinemessig godkjent fordi de tjener forbrukerne uten å fjerne konkurrenter fra markedet. Vi ser ingen legitim grunn for at vår fusjon skal behandles annerledes, sier David McAfee i AT&T.

Han føyer til at han er overbevist om at selskapet vil vinne fram i retten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer