USAs justisminister er i Norge for å snakke om radikalisering

Interessert i hvordan Norge takler ekstremisme.

SKAL DELE ERFARINGER:  USAs justisminister Eric Holder er i Norge for å snakke om radikalisering og politi- og justissammarbeid. Blant annet er han interessert i justisminister Anders Anundsens og regjeringens handlingsplan mot ekstremisme. Foto: Evan Vucci / AP Photo / NTB Scanpix
SKAL DELE ERFARINGER: USAs justisminister Eric Holder er i Norge for å snakke om radikalisering og politi- og justissammarbeid. Blant annet er han interessert i justisminister Anders Anundsens og regjeringens handlingsplan mot ekstremisme. Foto: Evan Vucci / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs justisminister Eric Holder er i dag i Oslo for å møte norske politikere og snakke om radikalisering og politi- og justissamarbeid.

I desember var vår egen justisminister Anders Anundsen på USA-besøk og ble da overrasket over hvor mye Holder kunne om norsk ekstremisme.

- Spennende, fordi Eric Holder hadde merket seg det norske engasjementet i kampen mot ekstremismen, sa Anders Anundsen til Dagbladet den gang.

Skal snakke om norsk plan Regjeringen presenterte i juni en 30 punkts stor handlingsplan mot radikalisering og voldelige ekstremisme. Den skal sørge for at unge ikke havner i ekstreme miljøer, gjennom samarbeid mellom alt fra helsevesen og skole til frivillige organisasjoner og Politiets sikkerhetstjeneste.

Denne handlingsplanen er den amerikanske justisministeren interessert i. 

For selv om det er flere ekstremister i USA enn i Norge, utgjør de en større andel av befolkningen her enn i USA, og den amerikanske justisministeren har merket seg Norges innsats mot radikalisering.

- Det å samarbeide med amerikanerne med de ressursene og den erfaringen de har på dette feltet, er meget interessant og viktig for oss. Samtidig kan vi bidra med å holde dem oppdatert etter hvert som arbeidsgruppa legger fram sine forslag, sa Anundsen til Dagbladet i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer