Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs Kenya-ambassade stengt etter terrortrussel

USAs ambassade i Kenya ble fredag stengt på grunn av en konkret terrortrussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for ambassaden i Nairobi, Tom Hart, sa at opplysninger de hadde tilgang til, tydet på at det eksisterer en «alvorlig terrortrussel» i Kenya.

Samtidig varsler den amerikanske militæretterretningen DIA at det fins en konkret og umiddelbar terrortrussel mot amerikanske interesser i Kenya og Afrikas horn, ifølge CNN.

En tjenestemann i DIA sa at advarselen var helt konkret både når det gjelder hva målet er, hvilken terrorgruppe det dreier seg om, og hvordan angrepet skal foregå. -Det vi ikke vet er tidspunktet, sa han.

Talsmannen for utenriksdepartementet i Washington, Philip Reeker, sa at ambassaden vil være stengt både mandag og tirsdag neste uke, blant annet for å gjennomgå alle sikkerhetsrutiner.

Ambassaden i Kenya er den nest største amerikanske ambassaden i Afrika, etter Kairo. Den nye bygningen ble åpnet i mars, etter at den forrige ble ødelagt i et terrorangrep i august 1998.

Terrorgruppa al-Qaida tok på seg ansvaret for to terrorangrep i Kenya i november 2002 mot et israelskeid hotell og et israelsk fly.

(NTB-Reuters)